november 2012

Jeg har så lyst

Bloggen er satt sist i rekka over mine prioriteringer. Har så lyst til å ha masse fine bilder, bra innlegg og alt som hører med, men jeg har minus i motivasjon for alt egentlig. Sliter med å henge med på skolen for tiden. Føler aldri tiden strekker til! For en gang skyld mener jeg at vi trenger flere timer i døgnet, haha. Alt av tentamener, prøveeksamen, prøver, innleveringer, framføringer. Jeg tror jeg drukner snart! Menmen, det gjelder å stupe i det (skjønner? drukner snart.. stupe,hahahaha). I tillegg har jeg snart bursdag, og det er mye planlegging nå i førjulstida. 

Noen ganger tenker jeg at det er like greit å slutte å blogge. Bare slette hele bloggen, men da kommer jeg til å angre. Jeg kommer meg gjennom dette, og en dag skal ting bli som før! Gleder meg til den dagen for å si det sånn. Men nå må jeg tilbake til matteboka, for vi har matteprøve i morgen. U see? Ønsk meg lykke til!

Åå, goodtimes! 

En hjertesak

Akkurat nå spiser jeg nudler til den store gullmedalje mens jeg skriver dette innlegget. Har et tonn med skolearbeid foran meg, men det er virkelig noe jeg vil skrike ut. I dag har det faktisk vært en bra dag, og i siste time så vi en dokumentar (eller skal jeg faktisk si film?) om hvordan isbjørnene på Svalbard lever. Den het "Isbjørnenes hemmelighet" om jeg ikke tar helt feil. Jeg anbefaler den på det sterkeste! Den er utrolig rørende og man får et innblikk i hvordan de lever. Denne filmen er en av de få filmene som faktisk går så tett innpå isbjørnene. De har såkalte "snøballkameraer" og kamuflerer seg med tilværelsen til isbjørnene. Utrolig smart, og ikke minst et utrolig bra middel for å se på nært hold.

Isbjørnene lever på tynn is. Her passer det å si det i to sammenhenger. Det er sant, og de lever faktisk på tynn is bokstavelig talt. Arktis er allerede preget av at all isen smelter, og utviklingen går skremmende fort! Isbjørnen er spesialtilpasset et liv på is for å jakte på mat. Men når isen stadig forsvinner, blir det enda vanskeligere å få tak i mat. Unger som skal vokse seg store og sterke og etterhvert formere seg for at arten skal gå sin gang, får ikke mat. Det er en stor risiko, og man blir sikrere og sikrere på at om skremmende få år vil vi savne våre hvite rovdyr. Forskning viser at antall isbjørner i verden kan være redusert med hele to tredeler innen 2050. Og den største trusselen mot isbjørnen er global oppvarming og issmeltingen i Arktis.

Det er kanskje ikke så mye jeg som enkeltmenneske kan gjøre. Vi i familien kan jeg stolt si at er flinke og veldig bevisste på kildesortering og å resirkulere det vi kan. Det er det minste vi kan gjøre for verden. Så fort jeg får mulighet, skal jeg bli isbjørnfadder. Det er i alle fall en god start. 
Jeg skulle ønske flere var bevisste på mulighetene vi faktisk har. Istedenfor å tenke at "åå, så trist.", hvorfor ikke gjøre noe med det? Det første du kan gjøre, er å starte med degselv. Jeg har mine tanker og drømmer for framtiden og hva jeg vil gjøre for å strekke ut en hjelpende hånd så godt det kan gjøres. Hva er dine drømmer?

Jeg er en person som er veldig omtenksom. Ja - jeg sa det! Jeg klarer ikke være egoistisk i slike situasjoner, og når jeg i tillegg blir veldig lettrørt av å høre om hvordan andre har det. Ja, det er da er det ikke tid til å bare tenke på megselv. Ingen dyr har en stemme til å si noenting. Noen må si ifra, og noen må gjøre noe. Jeg kommer, som sagt, ikke så veldig langt. Men jeg er veldig glad for at det finnes orginasjoner som er et bindeleddel mellom en som bryr seg og der hjelpen trengs.
For eksempel så har jeg mange meninger om nedkuttingen av regnskogen. Jeg synes regnskogen i seg selv virker utrolig interessant, det er jo en helt ny verden!

Her kan jeg si jeg har mange mål i livet. Sånn "Ting jeg vil gjøre for jeg dør" -opplegg. Å se isbjørn er et av mine punkter, og å reise til regnskogen er et annet. Det er virkelig store drømmer, men jeg skal få det til! Det er noe helt annet å se ting med egne øyne enn hva man ser på tv for eksempel. 

Sånne filmer sånn som den i så idag, får meg til å tenke veldig. Selvfølgelig var jeg klar over konsekvensene og hvordan isbjørnene lider, og derfor har jeg funnet ut hva jeg vil gjøre med det. Jeg tror det er altfor få som egentlig bryr seg. Men når et så flott dyr skal dø ut, da bør vi sette foten ned!

Enig?

Konkurranse!

Jeg er med i en konkurranse på bloggen til http://leuns.blogg.no/ om å vinne noen nydelige sko! Har ofte ikke så mye flaks, men er vel lov å håpe! :)

Saturday night

Det har skjedd mye på 2 dager. Helt jævlige nyheter og mye tårer. Ikke fra min side faktisk, men trist er det uansett. Sender en stor klem til de det gjelder ♥

Dette innlegget skulle jeg egentlig skrive igår, men så hadde jeg for lite plass igjen på pcen for å overføre bilder. Ble litt irritert i øyeblikket, men har sittet nå i en times tid og sletta, så nå er det på plass igjen!
Jeg var jo på kino på fredag og så twilight. Jeg likte den veldig godt faktisk! Boka er selvfølgelig best, men jeg mener faktisk at filmene bare blir bedre og bedre! Så den anbefales!
På lørdag var jeg loner, og så på yes man. Interessant? Også spiste jeg sjokolade. Enda mer interessant. Neida, det er jo faktisk kjempeinteressant! :)))


Shina hele rommet igår og satte fram litt rødt så nå er julestemningen på sitt beste! Det negative med det er jo at jeg "bruker den opp" på en måte, haha. Skjer hvert år. Idag må jeg øve til engelskpresentasjon jeg har i morgen. Satser høyt, så ønsk meg lykke til!

Hva bruker du søndagen til?
 

Can't wait!Er det noe jeg virkelig gleder meg til så er det jul! Julelys som lager magisk stemning, lukta fra god julemat, julefilmer som ruller på tv hele døgnet, snøen som lyser opp utenfor vinduet med julepynt i vinduskarmen, julehefter og historier, glade smil på små barn og besteforeldre, julestrømpe fyllt med julegodt, herlig julemusikk fra radioen, juletreet med alle slags nydelige farger for ikke å glemme glitteret, mikkes jul i andeby, gaver som ligger strødd utover gulvet foran treet, fine kjoler og dresser overalt, sprudlende rød julebrus, pepperkaker og annet julegodt, lukta av granbar i stua, peiskos på første juledag, familietreff. 

Fikk plutselig julestemning og lagde en kollasj. Kunne vel likesågodt blogge. Hva gleder du deg mest til ved julen? ♥

Wonderland


Så kjedelig at jeg måtte midtstille bildene fordi de ikke ville bli større! Åh, jaja.. En slitsom uke er lagt bak meg, og nå skal jeg starte helgen med å se på twilight breaking dawn part 2 med Sunniva. Skal bli bra! Man trenger noenganger et avbrekk og bare leve seg litt inn i en annen verden. Teller også ned dager til bursdagen min, det er jo et høydepunkt! Jeg har jo blitt litt flinkere til å bli positiv eller?? Jo, synes det! 
Er det bare meg, eller er det sånn at det har blitt en "trend" å ikke ha det særlig bra for tiden? Jeg vet jeg ikke er den eneste i hvert fall. Kanskje man bare er i den tiden hvor hormonene svinger. Nei, nå skal jeg slutte med voksenprat. Hater når folk sier det nemlig! Hormoner meg her, og hormoner meg der.

Til de som skulle lure - bildene er ikke tilfeldige, nei. Men har ikke tatt noen bilder selv på en good stund, heheh. Må skjerpe meg!! Husk forresten å stille flere spørsmål til meg HER!

Hvordan ser din helg ut?


Lana Del God

Æææ, GJETT HVEM SOM SKAL PÅ LANA DEL REY KONSERT??! Har tenkt lenge på å bestille billetter, og i går gjorde jeg det! Drar med Thea, så nå gjelder det bare å telle ned dager til den 10. april. Det skal bli så bra! Trenger virkelig noe å glede meg skikkelig til, selv om det er en good stund til. Er så nede for tiden, men er umulig å ikke smile når jeg tenker på hvor jeg står 10. april!  ÅÅå, dama er jo bare rå!!
Forresten, herregud så kjedelig at ingen har kommentert til spørsmålsrunden. Det er flaut, folkens. For meg.  

Liker du Lana Del Rey? 
Flere som skal eller? 

Spørsmålsrunde!

Har ligget langflat nå i to dager med full feber og slitsomme timer. Vi tok vaksine på mandag, så er nok reaksjoner fra den. Men uansett - siden blogginga er så ufattelig dårlig, og jeg gjerne vil ha motivasjonen litt høyere, tenkte jeg å ha en spørsmålsrunde. Er jo mulig det er flere som har noe nytt på hjertet siden tidlig i sommer ;-)

Så spør ivei! Svarer på video hvis noen skulle lure.

old..

Setter på en film etterhvert, forslag til komediefilm?

Nytt design

Har sittet nå en god stund og strevd med et nytt design, og endelig er jeg ferdig! Vet jeg sier det hver gang, men så utrolig deilig med en forandring! Prøvde å bruke et litt passende design med høstmotiv, i hvert fall litt. Er veldig fornøyd bortsett fra størrelsen på overskriften i innleggene, men orker ikke å ordne det nå. Det kommer :-) Hva synes du om designet?

Og når det kommer til fravær til bloggen, så har jeg utrolig lite motivasjon nå. Uansett hvor positiv jeg prøver å være, så klarer jeg det ikke, så da er det vel like greit å holde sånn negativitet vekk fra bloggen, eller hva? Så kommer jeg ikke til å ha noen særlige forhåpninger til megselv når det kommer til bloggen, men kommer til å blogge når jeg vil og når det er noe å blogge om. Koselig at folk er innom uansett da, jeg ser dere nemlig! Tusen takk, det betyr mye! Men hold dere oppdatert likevel, for plutselig en dag er inspirasjonen på plass!

Hvordan har du det for tiden?