1 år

I dag er det faktisk ett helt år siden den forferdelig triste 22. juli. Den datoen er et navn for seg selv. Trenger ikke nevne ord som "Utøya" eller "Regjeringskvartalet". Dagen for meg var spesiell. Jeg var i Tyrkia, og jeg og mamma skulle en liten tur til en butikk i nærheten for å kjøpe et par småting. Da vi kom ned og forbi restauranten på hotellet, sto tv'en på og masse folk satt og så på. Det var helt fullt og alle var helt oppslukt i tv'en. Vi gikk for å se hva det var, og jeg fikk helt sjokk! Sto at det var sprengt en bompe i regjeringskvartelet. Fikk ikke det til å stemme. I Norge?! Trygge, gode Norge.På et år har Norge vokst utrolig mye som en nasjon! Vi har fått mer medfølelse for hverandre. Vi fikk virkelig virkeligheten slengt i trynet og fikk oppleve urettferdighet på høyt nivå! Så mange uskyldige liv ble tatt, så mange flotte og engasjerte ungdommer. Det er helt ubeskrivelig smertefullt for et land å oppleve. Ikke minst for alle de pårørende. Men som sagt, vi har blitt mye mer samlet, og vi har blitt sterkere. Jeg er utrolig stolt over Norge og hvordan vi tok oss av situasjonen! Mye har vi å takke Jens Stoltenberg for.

Det er umulig å forstå hvordan noe så vondt og forferdelig kan skje med trygge, gode Norge. Hvordan plutselig alt kan bli snudd opp-ned. Hvordan hverdagen plutselig er fyllt med nyheter om rose- og fakkeltog, intervjuer med overlevende, og bilder fra alt det grusomme. Selv om det er et år siden, kan jeg fortsatt føle hvordan jeg følte det for et år siden. Klarer ikke helt å sette ord på det. Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan det er mulig. Det er et stort realitetssjokk og så mye å fordøye. Helt forferdelig trist, men også nydelig å se at folk bryr seg. Å se at vi har samme oppfatning og kan ta bedre vare på hverandre. For man vet aldri når ting tar slutt, og det er 22. juli et godt eksempel på!

Tanker går til pårørende og alle som fikk se det hele med egne øyne. Selvfølgelig også til de som mistet livet sitt. Hvil i fred ♥

2 kommentarer

Kamilla -
-22.07.2012 kl:17:31


Veldig fint skrevet, Veronika !
Truls L
-22.07.2012 kl:19:55


Utrolig bra skrevet Vero! :)

Skriv en ny kommentar