Jeg er ikke bra nok

Jeg har ikke langt og fint nok hår, jeg har ikke ren nok hud, jeg har ikke nok former, jeg har ikke pent nok ansikt, jeg er ikke høy nok. Akkurat det er det som surrer i hodet mitt nå. Jeg er rett og slett ikke bra nok. Og når jeg ser på alle de nydelige venninnene mine som har de tingene jeg nettopp nevnte, kan jeg plutselig ta meg selv med tårer i øynene på kvelden for meg selv. Jeg sitter der og bare ser på bilder av venninenne mine og skulle ønske jeg bare var halvparten så pen. Det hadde gjort så mye!

Jeg vet at de fleste av tingene jeg vil endre på kommer til å endre seg med tid. Som at jeg kommer til å få lenger hår, mer former og bli høyere. Men det hjelper bare ikke.  Og uansett hva folk sier, så er det ingenting som hjelper. Nå høres jeg bare egoisitisk ut, men det er sant. Selvtilliten min er det kun jeg som kan endre, selvfølgelig med hjelp og gode innspill fra andre. Gode ord hjelper alltid, men alt i sin helhet er det jeg som har hovedansvaret. Men hvordan?Hva er liksom fasitsvaret på å få god selvtillit? Å si til meg selv at jeg er pen 100 ganger om dagen og se i speilet og tenkte at kvisene og tingene jeg er ufornøyd med er "sjarmerende"? Nope, tviler på at det hjelper. Å se meg selv unødvendig mye i speilet gjør ikke ting bedre. Jeg pleier som regel å unngå å se meg i speilet så mye som mulig. I hvert fall når jeg står der med en annen venninne. De har så mye å være fornøyd med!

Jeg kjenner jeg ofte blir litt irritert på venninner som klager på seg selv, spesielt når de vet godt at jeg kunne bare drømme om nettopp det de klager på. Selvfølgelig er det sikkert en ulempe å være for høy, for vi har jo alle våre ting vi vil endre på. Og sånn vil det nok alltid være også. Det er så synd. Vi burde være fornøyd med hvordan vi er. Siden jeg er kristen sier jeg det sånn at: "Gud har skapt deg akkurat sånn som du er, og det er en tanke bak deg".
Skulle bare så gjerne ønske at jeg visste hva som var tanken bak meg, og hvordan jeg kan bli fornøyd med meg selv igjen. Hvordan jeg faktisk kan gå ut med rak rygg og være stolt over meg, utseendet mitt og sånn som jeg er.  

 

6 kommentarer

EliseWLarsen
-07.07.2012 kl:18:28


Vet veldig godt hvordan du har det! Prøv å tenke på hva du faktisk er fornøyd med og vær mer åpen og ta til komplimentene du får! Er sikker på at det er mange! Du er kjempe pen og har et tallent til å synge, det må du ikke glemme blant alle de stygge tankene!! (BTW: du har lengere hår enn de fleste jeg kjenner!) ♥♥
Elise & Runi
-07.07.2012 kl:18:30


Super bra innlegg, du er pen nok slapp av! Fin blogg:)
Anonym
-07.07.2012 kl:20:26


Jeg syntes at det er utrolig dårlig gjord av deg å klage på slike ting, mange av kameratene mine kommenterer omtrent hele tiden formene dine. og dette innlegget tror jeg ikke er noe som du vil ha ros for - for du vet selv at du har ganske stor selvtillit, og det er utrolig at du bruker det mot andre. flere personen tenker negativt på dette. Jeg sitter med flere folk nå og de er enige. bare sånn at du er klar over det. det er utrolig at du klager over deg selv.
Vilde
-07.07.2012 kl:22:39


Selvtillit kommer og går, hvertfall i tenårene... Du er kjempe pen og det er jeg sikker på at alle vennene dine syns også. Når du ser deg i speilet, prøv å se etter det positive ikke det negative, både når det gjelder deg og dine venner :)

Lykke til videre og håper alt order seg :)
Amalie S. M.
-08.07.2012 kl:00:04


Hva er det du skriver? Du er så naturlig vakker, perfekte former, sykt langt og fint hår! Hvordan kan en person som deg være missfornøyd? Du må jo være en av de peneste jentene jeg kjenner! ♥
Julie
-08.07.2012 kl:15:14


Selvfølgelig har alle litt dårlig selvtillit nå og da, men du burde virkelig innse de gode sidene ved deg i stedenfor å hakke ned på deg selv :-) synes du er en utrolig søt jente og alle er perfekt på hver sin måte.

Skriv en ny kommentar